Facebook Pixel
Schimba in:

Contacteaza-ne!   Telefon: +40 213 266 014/015  |  E-mail: sales@citr.ro

Fabrica de Ulei Mândra, Bârlad, jud. Vaslui - Terenuri, cladiri si anexe imobile

Cod produs: 79192, Vaslui - Barlad, MANDRA S.A.

Scurt istoric:

Mândra SA Bârlad provine din fosta Întreprinderea de Ulei Republica Bârlad și a luat ființă ca fabrică de ulei, în 1911 pe teritoriul actual, ca urmare a inițiativei marelui industriaș român Nicolae Malaxa, având la început doar prese hidraulice acționate cu abur produs de o locomotivă. Fabrica a fost pusă în funcțiune în anul 1912:

După ce a fost naționalizată în anul 1948, fabrica a beneficiat continuu de modernizări și extinderi, de la secții de rafinare la mărirea capacității de producție și depozitare; Prezenta linie de rafinare a fost pusă în funcțiune în anul 1997.

Mergând pe linia modernizării, societatea a cumpărat în anul 1998 o linie de îmbuteliere sticle PET de un litru, de origine britanică, cu o capacitate de îmbuteliere de 15 mii PET-uri în 8 ore. Scopul aceste achiziții a fost, reducerea consumurilor de energie electrică și abur, precum și pentru a putea deveni competitivă pe piață.

În anul 2002 se modernizează centrala termică, se trece de la consumul de păcură la cel de gaze naturale, iar un cazan este transformat pentru ardere coji de floarea soarelui rezultate din procesul tehnologic.

În perioada 2013/2014 a fost construită noua Secție de Dezodorizare a uleiurilor, investiție ce a constat în concepția și fabricarea unei instalații de dezodorizare continua. Aceasta a fost realizată în regie proprie, în primul rând pentru evitarea unor costuri mari, dar și ca proiect pilot ce a avut drept scop verificarea proiectelor interne și a colaboratorilor externi angajați în această lucrare.


Descriere activ:

Capacitatea actuală a fabricii este de aproximativ 2400-2500 to ulei/lună. Fluxul tehnologic este limitat de linia de extracție, care are o capacitate tehnica inferioară posibilităților restului utilajelor (cca 1.200 to / luna).


Activele aferente fabricii de ulei sunt situate în Bârlad, str. M Viteazul, nr. 37, jud. Vaslui pe un teren în suprafață totală de 21.317 mp, identificat cu număr cadastral 70713. Terenul este situat în zona mediana a localității, cu vecinătăți rezidențiale (blocuri de locuințe, case unifamiliale), industrial (regionala CF Iași - secția Bârlad, Baza de recepție și depozitare Comcereal) și de tip comercial ( spații comerciale la parter de blocuri).
Accesul la spațiu este realizat direct din intersecția între strada George Enescu și strada Mihai Viteazu printr-un spațiu pentru parcare. Strada George Enescu asigură legătura directă cu platforma industrială din sudul orașului și Bdul Primăverii care, împreună cu str. Mihai Viteazul asigură un acces facil la centrul Bârladului.


Proprietatea prezintă oportunitatea dezvoltării pe acest amplasament a unui proiect imobiliar comercial, de retail, rezidențial sau mixt.

Detalierea pachetului de imobile se regaseste in lista atasata.

7,444,626.70 LEI

Pretul nu include TVA
 

LOCALIZARE PRODUS

ALTE PRODUSE

 • Moara Buturugeni

  Moara Buturugeni

  Proprietate construită (Moara Buturugeni), compusă din teren în suprafață de 14420 mp și construcții în suprafață construită de 3595,25 mp, situată în localitatea Buturugeni, județ Giurgiu.

  246,840 EUR
  fara TVA

 • Fabrica de sârmă și produse din sârmă Beclean

  Fabrica de sârmă și produse din sârmă Beclean

  Societatea DAN Steel Group Beclean are sediul central in orasul Beclean, pe strada Valea – Viilor nr. 3, este organizata in spatii de productie separate pentru trefilare, zincarea sarmelor, confectionarea cuielor, plastifierea panourilor de gard si

  18,530,734 EUR
  fara TVA

 • Active imobile Cesiro

  Active imobile Cesiro

  Activele imobiliare sunt situate în Sighisoara, jud. Mureș și se compune din parcele de teren în suprafață totală de aprox. 124.251 mp + construcții (aprox. 55.000 mp) + bunuri mobile incorporate în activele imobiliare.

  5,880,934 EUR
  fara TVA

 • Hală producuție și birouri bd. Timișoara

  Hală producuție și birouri bd. Timișoara

  Proprietatea imobiliară este formată din teren intravilan în suprafață de 6985 mp (din acte), respectiv 6984,52 mp (din măsurători), clădire C1 - Hala productie în suprafață construită de 896 mp, clădire C2 – Laboratoare, în suprafaț

  2,316,850 EUR
  fara TVA

 • Sediu administrativ și hală de producție Baia Sprie

  Sediu administrativ și hală de producție Baia Sprie

  Activul imobiliar este localizat în localitatea Baia Sprie, str. Cărămizilor, nr. 55, zona periferică, într-o zona mixtă cu proprietăți industriale și rezidențiale. Teren: teren în suprafața de 9.610 mp localizat în loc. Baia Sprie, Jud

  806,024 EUR
  fara TVA