Facebook Pixel
Schimba in:

Contacteaza-ne!   Telefon: +40 213 266 014/015  |  E-mail: sales@citr.ro

Ferma Pomicola MIRO-PETRIS

Cod produs: 61369, Bistrita Nasaud - Petriș, MIRO S.A.

Specificatii:

Intravilannu
Suprafata desfasurata (m2)3771
Suprafata teren (m2)1721600
Utilitatienergie electrică, apă

Ferma pomicolă MIRO-PETRIŞ se situează la sud-est de municipiul Bistriţa, la aproximativ 15 km de acesta, în comuna Cetate, jud. Bistrița Năsăud.
Ferma se întinde pe o suprafață de 172,16 ha teren, din care 96,67 ha sunt în proprietatea MIRO SA, restul de 75,49 ha fiind proprietatea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS). Suprafeţele cultivate includ culturi pe rod, respectiv culturi tinere, neintrate pe rod.
Plantaţiile aferente fermei sunt de măr, prun, cireş, cais şi viţă de vie.
Producţia care se poate obţine din culturile actuale aflate pe rod se cifrează la următoarele valori:
• 700 tone mere
• 230 tone prune
• 100 tone cireşe
• 20 tone struguri

Valorile enumerate depind de factori multiplii, cum ar fi fenomenele naturale impredictibile (secetă, grindină, inundaţii) respectiv diversele specii de dăunători. Este important de reţinut faptul că ponderea dintre culturile neintrate pe rod şi cele pe rod este de 22%, ceea ce va duce la creşterea productivităţii cu acest procetaj. De asemenea, raportat la producţia actuală, terenurile pregătite pentru plantat vor asigura o creştere a producţiei de aproximativ 17-18%.
Dotări şi utilităţi:

Acesul la fermă se face pe drum comunal, iar utilităţile includ electricitate, reţea de apă potabilă legată la alimentarea municipiului Bistriţa, respectiv reţea de apă pentru irigaţii: plantaţia de 21,60 ha măr superintensiv este dotat cu retea de irigare prin sistem cu picatură şi sistem de sustinere cu spalieri.
Printre dotări se numără utilaje de prelucrat terenul, tractoare, echipamente de depozitat (boxpaleti si navete) şi echipamente de aplicat tratamente.
Dotarea imobiliară include clădiri administrative şi spaţii de lucru cu o suprafaţă utilă de 912 mp, respectiv o clădire pentru cazarea muncitorilor zilieri cu o suprafaţă utilă de 476 mp. Aceste contrucţii se află pe teren concesionat de la ADS.
Cea mai importantă facilitate este reprezentată de o hală industrială cu suprafaţa utilă de 2.383 mp. Aceasta include 12 celule frigorifice cu atmosferă controlată, care permit depozitarea a 2.000 tone de fructe.

2,653,028.50 EUR

Pretul nu include TVA
 

LOCALIZARE PRODUS

ALTE PRODUSE