Facebook Pixel
Schimba in:

Contacteaza-ne!   Telefon: +40 213 266 014/015  |  E-mail: sales@citr.ro

Fabrica de Ulei Mândra, Bârlad, jud. Vaslui

Cod produs: 79192, Vaslui - Barlad, MANDRA S.A.

Specificatii:

Stoc1

Scurt istoric:

Mândra SA Bârlad provine din fosta Întreprinderea de Ulei Republica Bârlad și a luat ființă ca fabrică de ulei, în 1911 pe teritoriul actual, ca urmare a inițiativei marelui industriaș român Nicolae Malaxa, având la început doar prese hidraulice acționate cu abur produs de o locomotivă. Fabrica a fost pusă în funcțiune în anul 1912:

După ce a fost naționalizată în anul 1948, fabrica a beneficiat continuu de modernizări și extinderi, de la secții de rafinare la mărirea capacității de producție și depozitare; Prezenta linie de rafinare a fost pusă în funcțiune în anul 1997.

Mergând pe linia modernizării, societatea a cumpărat în anul 1998 o linie de îmbuteliere sticle PET de un litru, de origine britanică, cu o capacitate de îmbuteliere de 15 mii PET-uri în 8 ore. Scopul aceste achiziții a fost, reducerea consumurilor de energie electrică și abur, precum și pentru a putea deveni competitivă pe piață.

În anul 2002 se modernizează centrala termică, se trece de la consumul de păcură la cel de gaze naturale, iar un cazan este transformat pentru ardere coji de floarea soarelui rezultate din procesul tehnologic.

În perioada 2013/2014 a fost construită noua Secție de Dezodorizare a uleiurilor, investiție ce a constat în concepția și fabricarea unei instalații de dezodorizare continua. Aceasta a fost realizată în regie proprie, în primul rând pentru evitarea unor costuri mari, dar și ca proiect pilot ce a avut drept scop verificarea proiectelor interne și a colaboratorilor externi angajați în această lucrare.


Descriere activ:

Capacitatea actuală a fabricii este de aproximativ 2400-2500 to ulei/lună. Fluxul tehnologic este limitat de linia de extracție, care are o capacitate tehnica inferioară posibilităților restului utilajelor (cca 1.200 to / luna).

Activele aferente fabricii de ulei Bârlad sunt de două tipuri: bunuri imobile și bunuri mobile. Bunurile imobile se referă la terenul și clădirile care deservesc fabrica, iar bunurile mobile se referă la utilajele și echipamentele aferente.

Activele aferente fabricii de ulei sunt situate în Bârlad, str. M Viteazul, nr. 37, jud. Vaslui pe un teren în suprafață totală de 21.317 mp, identificat cu număr cadastral 70713. Terenul este situat în zona mediana a localității, cu vecinătăți rezidențiale (blocuri de locuințe, case unifamiliale), industrial (regionala CF Iași - secția Bârlad, Baza de recepție și depozitare Comcereal) și de tip comercial ( spații comerciale la parter de blocuri).
Accesul la spațiu este realizat direct din intersecția între strada George Enescu și strada Mihai Viteazu printr-un spațiu pentru parcare. Strada George Enescu asigură legătura directă cu platforma industrială din sudul orașului și Bdul Primăverii care, împreună cu str. Mihai Viteazul asigură un acces facil la centrul Bârladului.

Clădiri / construcții care nu figurează în documentația cadastrală:

1. Silozuri
În partea de sud a proprietății au fost realizate doua silozuri pentru cereale / semințe, moderne, cu o capacitate de cca 1.000 tone grâu / bucata (500 tone floarea soarelui).

Fundația este din beton armat, iar silozul propriu zis este realizat din tablă și are toate dotările necesare. Cele doua active au fost realizate în anul 2003.

2. Post Trafo
Între clădirea C7 și C19 este realizat un post trafo actual cu 2 celule. Conform celor prezentate de către societate, acesta aparține Electrica

Activele imobile se vând împreună cu liniile tehnologice, echipamentele și bunurile mobile aferente fabricii.

Proprietatea prezintă atât oportunitatea continuării activității de producție, cât și oportunitatea dezvoltării pe acest amplasament a unui proiect imobiliar comercial, de retail, rezidențial sau mixt.


2,464,006.00 EUR

Pretul nu include TVA
 

LOCALIZARE PRODUS

ALTE PRODUSE