Facebook Pixel
Schimba in:

Contacteaza-ne!   Telefon: +40 213 266 014/015  |  E-mail: sales@citr.ro

Fabrica de Ulei Mândra, Bârlad, jud. Vaslui - Terenuri, cladiri si anexe imobile

Cod produs: 79192, Vaslui - Barlad, MANDRA S.A.

Scurt istoric:

Mândra SA Bârlad provine din fosta Întreprinderea de Ulei Republica Bârlad și a luat ființă ca fabrică de ulei, în 1911 pe teritoriul actual, ca urmare a inițiativei marelui industriaș român Nicolae Malaxa, având la început doar prese hidraulice acționate cu abur produs de o locomotivă. Fabrica a fost pusă în funcțiune în anul 1912:

După ce a fost naționalizată în anul 1948, fabrica a beneficiat continuu de modernizări și extinderi, de la secții de rafinare la mărirea capacității de producție și depozitare; Prezenta linie de rafinare a fost pusă în funcțiune în anul 1997.

Mergând pe linia modernizării, societatea a cumpărat în anul 1998 o linie de îmbuteliere sticle PET de un litru, de origine britanică, cu o capacitate de îmbuteliere de 15 mii PET-uri în 8 ore. Scopul aceste achiziții a fost, reducerea consumurilor de energie electrică și abur, precum și pentru a putea deveni competitivă pe piață.

În anul 2002 se modernizează centrala termică, se trece de la consumul de păcură la cel de gaze naturale, iar un cazan este transformat pentru ardere coji de floarea soarelui rezultate din procesul tehnologic.

În perioada 2013/2014 a fost construită noua Secție de Dezodorizare a uleiurilor, investiție ce a constat în concepția și fabricarea unei instalații de dezodorizare continua. Aceasta a fost realizată în regie proprie, în primul rând pentru evitarea unor costuri mari, dar și ca proiect pilot ce a avut drept scop verificarea proiectelor interne și a colaboratorilor externi angajați în această lucrare.


Descriere activ:

Capacitatea actuală a fabricii este de aproximativ 2400-2500 to ulei/lună. Fluxul tehnologic este limitat de linia de extracție, care are o capacitate tehnica inferioară posibilităților restului utilajelor (cca 1.200 to / luna).


Activele aferente fabricii de ulei sunt situate în Bârlad, str. M Viteazul, nr. 37, jud. Vaslui pe un teren în suprafață totală de 21.317 mp, identificat cu număr cadastral 70713. Terenul este situat în zona mediana a localității, cu vecinătăți rezidențiale (blocuri de locuințe, case unifamiliale), industrial (regionala CF Iași - secția Bârlad, Baza de recepție și depozitare Comcereal) și de tip comercial ( spații comerciale la parter de blocuri).
Accesul la spațiu este realizat direct din intersecția între strada George Enescu și strada Mihai Viteazu printr-un spațiu pentru parcare. Strada George Enescu asigură legătura directă cu platforma industrială din sudul orașului și Bdul Primăverii care, împreună cu str. Mihai Viteazul asigură un acces facil la centrul Bârladului.


Proprietatea prezintă oportunitatea dezvoltării pe acest amplasament a unui proiect imobiliar comercial, de retail, rezidențial sau mixt.

Detalierea pachetului de imobile se regaseste in lista atasata.

7,444,626.70 LEI

Pretul nu include TVA
 

LOCALIZARE PRODUS

ALTE PRODUSE